PLACUSZKI STRACIATELLA

PLACUSZKI STRACIATELLA

Przed nami ostatni weekend listopada. Później chwila moment i będą święta. Warto jakoś uczcić ten ostatni weekend ponurego i długiego miesiąca jakim jest listopad. Na osłodę poranka polecam placuszki straciatella z dodatkiem prażonej gruszki.

PLACUSZKI STRACIATELLA

Składniki:

  • 1 łyżka ulubionego słodzika (u mnie erytrol),
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego,
  • 1 gruszka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Tofu umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy mleko, olej, erytrol, mąkę, budyń i miksujemy na gładkie ciasto.

2. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy większą porcję ciasta, aby wyszły nam większe placuszki niż zazwyczaj. Smażymy po 4 minuty, każdą ze stron.

3. Gruszkę kroimy w kostkę i podprażamy na patelni, jeśli pojawi się taka potrzeba, można lekko podlać wodą.

4. Usmażone placuszki układamy jeden na drugim, następnie podprażoną gruszkę i ścieramy na tarce gorzką czekoladę.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *