WEGAŃSKIE SERNICZKI Z PATELNI

WEGAŃSKIE SERNICZKI Z PATELNI

Serniki to najlepsze ciasto jakie może być. Pyszne pieczone, gotowane lub na zimno. Uwielbiam je za ich smak. Zaczęłam się zastanawiać, czy takich serniczków nie przygotować na śniadanie, a dla przyśpieszenia. Zamiast piekarnika, użyłam patelni. Puszyste, słodkie i do tego bardzo treściwe. Wręcz idealne na weekendowe śniadanie. Wegańskie serniczki z patelni dobrze smakują w połączeniu z ulubionym dżemem i masłem orzechowy.

WEGAŃSKIE SERNICZKI Z PATELNI

Składniki:

  • 1 kostka naturalnego tofu,
  • 4 łyżki kaszy manna,
  • 1 banan,
  • 3 łyżki mleka sojowego,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Do podania:

  • 3 łyżki dżemu truskawkowego,
  • 2 łyżki masła orzechowego.

Przygotowanie:

1. Tofu, banana, kaszę manną, mleko, olej i proszek miksujemy na gładkie ciasto.

2. Serniczki smażymy na suchej patelni, po 4 minuty każdą ze stron.

3. Usmażone serniczki podajemy z dżemem i masłem orzechowym.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *