EKSPRESOWA WEGAŃSKA FASOLKA PO BRETOŃSKU
Fasolka po bretońsku w ekspresowej wersji to obiad z tych w stylu jednogarnkowych. Taką fasolę można przygotować w niecałe 20 minut. Cały sekret tego dania to użycie fasoli konserwowej, która jest dostępna w każdym sklepie i nie ma potrzeby jej gotowania. Jest gotowa od razu do użycia.
EKSPRESOWA WEGAŃSKA FASOLKA PO BRETOŃSKU
Składniki:
- 2 puszki fasoli białej,
- 1 butelka passaty pomidorowej,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 1/2 sztuki cebuli,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 1 łyżeczka ostrej papryki,
- gałązka świeżego majeranku/ 1 łyżka suszonego,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju z dodatkiem ostrej papryki.
2. Dodajemy przepłukaną na sitku fasolę, passatę pomidorową, koncentrat pomidorowy oraz resztę przypraw.
3. Przykrywamy i gotujemy 15 minut. Podajemy z pieczywem i świeżym majerankiem.
Smacznego!