EKSPRESOWA WEGAŃSKA FASOLKA PO BRETOŃSKU

EKSPRESOWA WEGAŃSKA FASOLKA PO BRETOŃSKU

Fasolka po bretońsku w ekspresowej wersji to obiad z tych w stylu jednogarnkowych. Taką fasolę można przygotować w niecałe 20 minut. Cały sekret tego dania to użycie fasoli konserwowej, która jest dostępna w każdym sklepie i nie ma potrzeby jej gotowania. Jest gotowa od razu do użycia.

EKSPRESOWA WEGAŃSKA FASOLKA PO BRETOŃSKU

Składniki:

  • 2 puszki fasoli białej,
  • 1 butelka passaty pomidorowej,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • 1/2 sztuki cebuli,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • gałązka świeżego majeranku/ 1 łyżka suszonego,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju z dodatkiem ostrej papryki.

2. Dodajemy przepłukaną na sitku fasolę, passatę pomidorową, koncentrat pomidorowy oraz resztę przypraw.

3. Przykrywamy i gotujemy 15 minut. Podajemy z pieczywem i świeżym majerankiem.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *