MAKARON ZE SZPARAGAMI I WEGAŃSKIM SEREM

MAKARON ZE SZPARAGAMI I WEGAŃSKIM SEREM

Ostatnio na blogu pojawił się przepis na ser z ziemniaka, który smakiem i konsystencją bardzo nie odbiega od sera z mleka krowiego, który znany jest każdemu. Ser można zjadać z warzywami jako przekąska, ale też super się sprawdzi jako sos do makaronu. Delikatne szparagami dopełniają smak całego dania.

MAKARON ZE SZPARAGAMI I WEGAŃSKIM SEREM

Składniki:

  • 2 szklanki makaronu pełnoziarnistego orkiszowego,
  • 10 zielonych szparagów,
  • 8 pomidorów koktajlowych,
  • kilka liści świeżej bazylii,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

2. Szparagi myjemy, odcinamy grube końce i gotujemy do miękkości.

3. Makaron wrzucamy na patelnie, dodajemy przekrojone na pół szparagi, ser i chwilę razem podgrzewamy razem.

4. Gotowy makaron przekładamy na talerz, podajemy z pomidorami koktajlowymi i świeżą bazylią.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *