MAKARON ZE SZPARAGAMI I WEGAŃSKIM SEREM

Ostatnio na blogu pojawił się przepis na ser z ziemniaka, który smakiem i konsystencją bardzo nie odbiega od sera z mleka krowiego, który znany jest każdemu. Ser można zjadać z warzywami jako przekąska, ale też super się sprawdzi jako sos do makaronu. Delikatne szparagami dopełniają smak całego dania.
MAKARON ZE SZPARAGAMI I WEGAŃSKIM SEREM
Składniki:
- 2 szklanki makaronu pełnoziarnistego orkiszowego,
- 10 zielonych szparagów,
- 8 pomidorów koktajlowych,
- kilka liści świeżej bazylii,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
2. Szparagi myjemy, odcinamy grube końce i gotujemy do miękkości.
3. Makaron wrzucamy na patelnie, dodajemy przekrojone na pół szparagi, ser i chwilę razem podgrzewamy razem.
4. Gotowy makaron przekładamy na talerz, podajemy z pomidorami koktajlowymi i świeżą bazylią.
Smacznego!
