KASZA JAGLANA NA SŁODKO Z MANGO

KASZA JAGLANA NA SŁODKO Z MANGO

Chociaż różnego rodzaju kaszę, najczęściej podajemy na słono w porze obiadowej. To dzisiaj proponujemy jedną z rodzajów kasz, czyli jaglaną podać na słodko z kawałkami mango. Bardzo pyszna odmiana, która posmakuje każdemu.

KASZA JAGLANA NA SŁODKO Z MANGO

Składniki:

  • 1 szklanka mleka sojowego,
  • 1/2 sztuki mango,

Przygotowanie:

1. Kaszę jaglaną prażymy w garnku.

2. Wsypujemy ksylitol, wiórki kokosowe, następnie wlewamy mleko i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem 10 minut.

3. Ugotowaną kaszę przekładamy do miseczki, układamy pokrojone w kostkę mango, posypujemy kakao i podajemy na ciepło.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *