KASZA JAGLANA NA SŁODKO Z MANGO
Chociaż różnego rodzaju kaszę, najczęściej podajemy na słono w porze obiadowej. To dzisiaj proponujemy jedną z rodzajów kasz, czyli jaglaną podać na słodko z kawałkami mango. Bardzo pyszna odmiana, która posmakuje każdemu.
KASZA JAGLANA NA SŁODKO Z MANGO
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej,
- 1 szklanka mleka sojowego,
- 1 łyżka ksylitolu,
- 1/2 sztuki mango,
- 1 łyżka wiórek kokosowych.
Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną prażymy w garnku.
2. Wsypujemy ksylitol, wiórki kokosowe, następnie wlewamy mleko i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem 10 minut.
3. Ugotowaną kaszę przekładamy do miseczki, układamy pokrojone w kostkę mango, posypujemy kakao i podajemy na ciepło.
Smacznego!