PLACUSZKI Z CZEKOLADĄ

PLACUSZKI Z CZEKOLADĄ

Placuszki, placuszki…! To jest jedno z moich najczęściej pojawiających się śniadań w weekend. Weekend to czas, kiedy dłużej celebruje wspólne jedzenie. A jak to taka wyjątkowa chwila, to i śniadanie musi być wyjątkowe. Te placuszki dzięki mące kokosowej są bardzo delikatne i pięknie pachnące, do tego czekolada i jogurt. Nic dodać, nic ująć – tylko jeść!

PLACUSZKI Z CZEKOLADĄ

Składniki:

  • 5 łyżek mąki pełnoziarnistej,
  • 5 łyżek mąki pszennej,
  • 3 łyżki mąki kokosowej,
  • 1 szklanka mleka migdałowego,
  • 6 kostek gorzkiej czekolady,
  • 1 łyżka siemienia lnianego,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • 6 łyżek jogurtu sojowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Mąki wsypujemy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, zmielone siemię lniane, olej oraz posiekaną czekoladę. Mieszamy.

2. Na rozgrzaną patelnie nakładamy porcję ciasta i smażymy po 3 minuty, każdą ze stron.

3. Placuszki przekładamy na talerz, smarujemy jogurtem i posypujmy startą czekoladą.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *